След като вече си осигури подписа на нападателя Патрик Кутроне, Уулвърхемптън стартира преговори за други двама  футболисти на Милан. Става дума за един от водещите полузащитници на „росонерите” в лицето на Франк Кесие и преотстъпения в Севиля през миналата кампания нападател Андре Силва.

Португалският агент Жорже Мендеш отново е замесен в диалога, като се старае да способства за положителните дискусии. Именно той посредничи и при покупката на Кутроне, за когото „вълците” платиха 18 милиона евро плюс бонуси.

Мендеш по-рано опита да продаде Андре Силва на Монако, който изглеждаше заинтригуван от възможността, но в напреднал етап преговорите стигнаха до патова ситуация и сделката се разсъхна. Милан държи да се раздели с португалския таран, тъй като той не попада в сметките на наставника Марко Джампаоло. Сега изглежда много вероятно и Силва, и Кесие да преминат на „Молиню”.

За котдивоареца английският тим предлага 28 милиона евро, което се струва като добра сума на Милан. Проблемът е, че самият футболист на този етап не показва какъвто и да е ентусиазъм по отношение на сделката.