Милан разби Лече с 3:0 в мач от 31-ия кръг на Серия А. Точни за успеха на домакините бяха Кристиян Пулишич, Оливие Жиру и Рафаел Леао. В края на първата част гостите останаха с човек по-малко, след като Ненад Кръстович беше изгонен. 

С успеха миланският гранд, за който това беше пета поредна победа, събра 68 точки и остава на второ място във временното класиране. Лече е 13-и с 29 точки. 

Gulliver/GettyImages
8 снимки

"Росонерите" поведоха с първото си положение в мача. Самуел Чуквуезе направи страхотен пробив и намери Кристиян Пулишич на дъгата на наказателното поле и с прецизен удар вкара за 1:0. 

Домакините удвоиха аванса си в 20-ата минута. Тогава Адли центрира от корнер, а Оливие Жиру отклони топката във вратата за 2:0. 

В края на първата част Лече остана с човек по-малко. Ненад Кръстович извърши грубо нарушение срещу Чуквуезе, след като го изрита в рамото. 

В 57-ата минута Ернандес направи рисково отнемане на топката от резервата Понтус Алмквист в наказателното поле, след което изрита главата на падналия на земята съперник. Съдийски сигнал обаче не прозвуча и така последва контраатака, при която Адли пусна страхотен извеждащ пас към Леао, а португалецът прокара топката покрай краката на Фалконе за 3:0 и 12-ия си гол във всички турнири през сезона.