Нападателят на Болоня Джошуа Зиркзее е избрал къде ще продължи кариерата си през следващия сезон. Според Gazzetta dello Sport, става въъпрос за Милан.

22-годишният нидерландец прави добър сезон с екипа на „рособлу“, като със своите 10 гола и 4 асистенции в 28 шампионатни мача той има голяма заслуга за четвъртото място на тима в класирането на Серия А. С изявите си той привлече интереса на редица топ клубове като Милан, Ювентус, Манчестър Юнайтед и Арсенал. Засега изглежда, че „росонерите“ напират най-силно за него, а самият играч също вижда себе си в миланския гранд.

Идеята на Милан е да предложи 50 милиона евро за голмайстора, който би бил заместник на Оливие Жиру предвид очакваното преминаване на ветерана във ФК Лос Анджелис като свободен агент. Освен това, от „Сан Сиро“ са готови да добавят към сделката и Алексис Салемакерс, който в момента е преотстъпен именно в Болоня, откъдето са доволни от изявите му.

Възможно е обаче от „Ренато Дал’Ара“ да поискат още по-голяма сума пари. Преди две години Болоня взе Зиркзее от Байерн Мюнхен срещу едва 8,5 милиона евро, но и с клаузата 50% от парите от следващата негова продажба да отидат в касата на баварците. Оттам също така имат опцията да си върнат играча срещу само 20 милиона евро и дори и да не я активират, в „рособлу“ ще се постараят да вземат възможно най-много пари, тъй като половината ще отидат в посока Мюнхен.

В Болоня имат нагласата да вземат подобна сума като тази, която Аталанта прибра за трансфера на Расмус Хойлунд в Манчестър Юнайтед, а именно 75+10 милиона евро. В Милан обаче не могат да си позволят да извадят подобни пари и точно затова ще използват оценения на 10 милиона евро Салемакерс като жокер. Белгиецът има 25 шампионатни мача с 2 гола и 3 асистенции за състава на Тиаго Мота, като наставникът е доволен от представянето му през сезона.