Милан записа четвърта поредна победа в Серия А. "Росонерите" се наложиха с 2:1 като гости на Фиорентина. Срещата беше от 30-ия кръг на Серия А. Рубен Лофтъс-Чийк (47) и Рафаел Леао (53) бяха точни за миланския гранд. За "виолетовите" се разписа Алфред Дънкан (50). 

С успеха Милан увеличи аванса си на второто място пред Ювентус на шест точки. Тимът на Стефано Пиоли събра 65. Фиорентина е 10-и с 43 точки. 

Gulliver/GettyImages
23 снимки

Първата добра възможност за гол беше за "росонерите". Чуквуезе напредна и подаде към Жиру, чийто удар беше спасен от Терачано. Малко след това с пропуск се отличи Леао. В 18-ата минута вратарят на "виолетовите" изби удар с глава на Чуквуезе. 

В 27-ата минута Иконе изведе Белоти сам срещу Менян, но нападателят не успя да преодолее френския страж. Малко след това и Иконе се отчете с пропуск. 

Две минути след подновяването на играта "росонерите" поведоха. Рафаел Леао намери Рубен Лофтъс-Чийк в наказателното поле и англичанинът отблизо не сбърка. 

В 50-ата минута Фиорентина изравни. Лукас Белтран с чудесен пас изведе Алфрен Дънкан на стрелкова позиция и халфът не сбърка, пращайки топката в левия ъгъл. 

Само три минути след това Милан си върна преднината. Леао направи страхотен самостоятелен пробив, озова се на удобна позиция и преодоля Терачано за 1:2. 

След час игра Алесандро Флоренци пропусна да увеличи аванса на гостите. В 76-ата минута гол на Кристиян Пулишич беше отменен заради засада.