Сасуоло и Милан завършиха наравно 3:3 в зрелищен мач от Серия А. Двубоят беше от 32-ия кръг на Калчото. "Неровердите" поведоха набързо с два гола чрез Андреа Пинамонти (4) и Арманд Лауриенте (10). Рафаел Леао върна "росонерите" в мача в 20-ата минута, а в началото на втората част Лауриенте реализира втория си гол в мача. В 59-ата минута Лука Йович отново намали, а крайният резултат оформи Ноа Окафор в 84-ата минута. 

Миланският гранд остава на второ място във временното класиране с 69 точки, като изостава на 13 точки от градския съперник Интер, който е лидер. Сасуоло е 19-и с 26 точки. 

Gulliver/GettyImages
11 снимки

Домакините поведоха още в 4-ата минута. Кристиан Волпато проби и подаде към Кристиан Торствед. Той от своя страна чукна с пета към Андреа Пинамонти, а нападателят се разписа за 1:0. Малко след това опасен удар на Арманд Лауриенте намери мрежата, но от външната страна. 

В 10-ата минута "неровердите" удвоиха аванса си. Арманд Лауриенте напредна и се озова очи в очи с вратаря Марко Спортиело. Стражът спаси удара на французина, но топката се върна в Лауриенте и той този път не сбърка за 2:0. 

Четири минути по-късно Андреа Консили трябваше да спасява удар с глава на Малик Тиау. Малко след това гол на Саму Чуквуезе беше отменен заради засада. 

"Росонерите" се активизираха и в 20-ата минута Рафаел Леао намали. Португалецът получи топката в наказателното поле, финтира защитник на домакините и с хубав удар с десния крак върна едно попадение за 2:1, като се разписа в трети пореден мач в първенството.

В самия край на първото полувреме Милан можеше да изравни, но Консили на два пъти спаси силни удари на Алесандро Флоренци и Тео Ернандес. 

Втората част започна с по-активни действия на Сасуоло, който стигна до трети гол. В 53-ата минута Лауриенте получи подаване в наказателното поле от Грегоар Дефрел и с премерен удар с десния крак реализира за 3:1. 

В 59-ата минута Леао проби опасно отляво и опита центиране, което се получи като удар. Консили не реагира добре и изби топката в краката на Лука Йович, а сърбинът с лекота намали на 3:2. 

В 63-ата минута нов гол на Чуквуезе беше отменен заради засада. 

Шест минути преди края на редовното време "росонерите" стигнаха до изравнителен гол. След центриране от корнер се получи разбъркване в наказателното поле на домакините. Матео Габия свали топката с гърди за Ноа Окафор, а швейцарецът от няколко метра не сбърка за 3:3.