Наставникът на Милан на практика потвърди, че Гонсало Игуаин ще продължи кариерата си в Челси и няма да остане в Милан. „Когато играч направи своя избор, е трудно да го убедиш в нещо друго”. Информациите пращат Пипита в Лондон още през тази зима, но Гатузо отказа да признае дали трансферът може да стане факт в близките дни. Все пак той призна, че вече нищо не зависи от него. 

Към този момент Игуаин играе под наем на "Сан Сиро" от Ювентус, а Милан заплати 18 милиона за услугите през този сезон на нападателя. "Росонерите" имат ексклузивното право да го закупят срещу 36 млн. евро след края на настоящата кампания. Ако трансферът му в Челси стане факт, то Пипита ще се събере за втори път с Маурицио Сари, след като работи с него за един сезон в Наполи.

Рино говори за аржентинеца секунди след успеха на Милан над Болоня с 2:0 за Купата на Италия. Победата дойде след два гола в продълженията на Патрик Кутроне, след като в редовното време срещата завърши 0:0.

„Момчетата се справиха добре, а знаем че тези мачове са трудни. Играта на Кутроне и Андреа Конти ни донесе качество от пейката, което ни даде успеха”, сподели Гатузо.

„С Гонсало Игуаин имаме много честни отношения. Казваме нещата право в лицето на другия. Това е хубавото на този тип разговори, но когато играч е направил вече своя избор, то е трудно да го разубедиш. Веднъж опитах, но…”, продължи Рино.

„Към този момент той е играч на Милан и ние го третираме като такъв. Не знам какво точно ще се случи. Не знам Игуаин да не се чувства добре в Милано, защото го виждам всеки ден в съблекалнята. Най-важното е да говорим мъжки, гледайки се в очите и да си кажем истината. Ако зависи от мен, ще го прибера в моята къща и ще му дам вечерята ми. Това ми е мнението”, завърши Дженаро Гатузо.