Ръководството на Милан обяви официално привличането на полузащитника Исмаел Бенасер от Емполи. Алжирският национал най-сетне финализира трансфера, за който се говореше седмици наред.

21-годишният футболист през миналия месец беше избран за Най-добър играч в турнира за Купата на Африканските нации, който беше спечелен от Алжир за втори път в историята. Интересът на „росонерите” датираше далеч преди силните изяви на младока, който е бивш кадър на Арсенал.

Всъщност английският клуб също се оказа замесен в сделката, чиято обща стойност гравитира около 18 милиона евро (16 милиона плюс други 2 милиона под формата на бонуси). При преминаването на Бенасер от „артилеристите” в Емполи преди 2 години, първите си оставиха опция, която им даваше право на първи отказ. Заради нея Емполи трябваше да уведоми Арсенал за точния размер на приетата оферта и ако лондончани бяха решили да отправят такава със същите параметри, щяха да имат предимство пред Милан.

Бенасер подписа за 5 години с „росонерите”, а се смята, че годишната му заплата на „Сан Сиро” ще е в размер на 1,5 милиона евро.