Вече бившият полузащитник на Рома Даниеле Де Роси може би ще получи предложение да подсили един от преките конкуренти в Серия А – Милан. Поне за това намекна новият наставник на „росонерите” Марко Джампаоло.

Само след 4 дни 35-годишният Де Роси официално ще стане свободен агент, след като ръководството на „джалоросите” взе непопулярното сред феновете решение да не подновява договора на ветерана. В цялата си кариера до този момент италианският национал бе играл единствено и само за Рома, като сам заяви, че още не се чувства готов да спре с футбола.

Сега в Италия припомниха интервю на Джампаоло през „Скай Италия” от 20 май, в което самият специалист обсъжда Де Роси. „Наскоро Де Роси ми каза: „Бих искал да дойда и работя с теб.” Аз му казах, че ще помисля по този въпрос и дали има шанс за колаборация. При всички положения ще го помисля”, заяви специалистът преди повече от месец, когато все още беше треньор на Сампдория.

„Той е играч, който внася много страст. Би бил ценен ресурс. Мислех върху този въпрос и все още го правя”, добави Джампаоло тогава.

Милан обаче не е единственият тим от калчото с интерес към Де Роси. Подобни аспирации показват още Болоня и Фиорентина, които не се притесняват от факта, че халфът ще навърши 36 години преди началото на сезона.