Ръководството на Милан не е активирало клауза за откупуване на играч вече 10 години, но тази серия може да приключи до края на сезона, когато се очаква „росонерите” да сторят тъкмо това заради полузащитника Тиемуе Бакайоко.

Френският футболист пристигна на „Сан Сиро” преди началото на сезона под наем от Челси срещу 5 милиона евро. Грандът от Милано има срок до юни да превърне трансфера в постоянен срещу фиксирана цена от порядъка на 38-40 милиона евро.

Треньорът Дженаро Гатузо спомогна изключително много за развитието на 24-годишния играч, който отначало не беше впечатляващ, но вече е интегрална част от тактическата схема. Самият футболист също многократно изрази колко щастлив се чувства при „росонерите”, където иска да остане отвъд срока на настоящото споразумение.

Привличането на Бакайоко чрез активирането на опцията ще бележи края на поредицата играчи, акостирали на „Сан Сиро” под наем през последната декада, от които нито един не се задържа. Става дума за цели 18 футболисти, в чийто договори за наем е имало подобна възможност, останала неоползотворена. В този списък попадат фигури като Марио Балотели, Дейвид Бекъм, Матия Дестро, Боян Къркич, Жерар Деулофеу, Лукас Окампос, Марио Пашалич, Андрий Шевченко, Адел Таарабт и съвсем до скоро Гонсало Игуаин.

Последният от тях беше освободен от наема си 6 месеца предсрочно, за да бъде на свой ред преотстъпен отново от Ювентус в Челси.