Грандът от Италия Милан се е съгласил да привлече крайния бранител на Реал Мадрид Тео Ернандес. Италианският тим, който по-рано през деня бе изваден от турнира Лига Европа, се е решил да вземе защитника под наем за една година, след която ще има възможност да го вземе за 20 милиона евро.

Очаква се след изтичащия наем Ернандес да подпише четиригодишен договор с Милан, като заплатата ще му възлиза на 1,8 млн. евро на сезон.

Реал плати 24 милиона евро за услугите му през лятото на 2017-а година, след като играчът направи добри игри с фланелката на Атлетико Мадрид и Алавес. Ернандес изигра 23 мача за Реал през първия сезон, печелейки Суперкупата на Европа, на Испания, Световното клубно първенство, както и Шампионската лига.

Въпреки успехите, които постигна на „Сантиаго Бернабеу”, Ернандес се счита, че ще бъде изместен изцяло от стартовия състав след закупуването на Ферлан Менди от Олимпик Лион.

По всяка вероятност Ернандес ще заеме мястото вляво на един измежду Рикардо Родригес, Диего Лаксалт и Иван Стринич, като един от тях ще напусне Милан.