Отборът на Челси е започнал преговори с Милан за трансфера на вратаря Джанлуиджи Донарума. Италианският национал вече има богат опит въпреки възрастта си, като има 200 участия за „росонерите“, като е само на 21 години.

Мениджърът Франк Лампард е в търсене на нов № 1 това лято заради слабата форма на Кепа Арисабалага. Може да се наложи обаче „сините“ да намерят първо купувач за най-скъпия вратар в света, преди да могат да привлекат нов такъв в състава си.

Keпa излезе на лондончани 71 милиона паунда през 2018 година, но „сините“ са готови да се разделят с него за доста по-малка сума, макар да знаят, че ще са на загуба.

Според „Football Insider“ обаче, Донарума е радара на мениджъра Лампард, като лондончани вече са започнали разговори с ръководството на Милан. Изданието пише още, че от Челси са готови да предложат Кепа плюс доплащане в замяна на 21-годишния италиански национал. Донарума има договор с Милан до следващото лято.

Вратарят на Атлетико Мадрид – Ян Облак се смяташе за цел №1 на клуба, но „дюшекчиите“ обявиха, че не смятат да се разделят с него. Като по-евтини варианти пък се разглеждат Едуард Менди от Рен и Майк Манян от Лил.

Стражът на Аякс Андре Онана пък също е в списъка за нов вратар, това твърди италианския журналист Фабрицио Романо.