Треньорът на Милан Стефано Пиоли говори преди решителния плейоф за Лига Европа срещу португалския Рио Аве. Италианският специалист очаква труден мач и се надява, че младият му състав ще успее да преодолее съперника си, който в предишната фаза отстрани турския гранд Бешикташ.

Gulliver/GettyImages
45 снимки

„Радвам се, че Рафаел Леао е на наше разположение, но наскоро се присъедини към тренировките. Трябва да подобри състоянието си и утре може да играе малка роля в двубоя. Имаме 95 минути пред себе си, където трябва да дадем всичко от себе си и да извлечем максимума от това“, заяви Пиоли.

„Трябва да покажем качествата си пред отбор, който е спечелил две от гостуванията си и е отстранил Бешикташ, който не е лесен противник. Срещу такъв техничен тим с добро позициониране се нуждаем от страхотно представяне. Ще се опитаме да бъдем агресивни, но все пак ще разберем кога трябва и да изчакваме. Рио Аве е отбор, който иска да доминира във владението на топката и трябва да избягваме това да се случва“, добави още той.

„Алесио Романьоли ще се завърне в групата след мача в Португалия. Паузата за националните отбори ще бъде от голямо значение за него. Надявам се, че същото ще се случи с Андреа Конти и Матео Мусакио“, каза Пиоли.

„Влизането в групите на Лига Европа е първата ни цел през сезона. Утре приключва първата фаза и ние искаме да преминем в следващия кръг. Искаме по-дълго пътуване в Европа“, добави още той.