Отборът на Милан показа характер, обръщайки гръцкия гранд Олимпиакос в мач от втория кръг на Лига Европа. Възпитаниците на Дженаро Гатузо съумяха да вземат нови три точки в груповата фаза, побеждавайки с 3:1 на „Сан Сиро“.

Така „росонерите“ записаха втори успех от два мача и оглавяват временното класиране в група F. Втори е отборът на Реал Бетис, който нямаше проблеми срещу абсолютния дебютант в Лига Европа Дюделанж. Скромният тим от Люксембург инкасира втора поредна загуба, този път с 0:2.

Първото полувреме в Милано не протече по най-добрия начин за домакините. Гатузо не направи почти никакви промени в състава си в сравнение с мача през уикенда срещу Сасуоло, който „росонерите“ спечелиха с 4:1. В редиците на Милан се завърна Гонсало Игуаин, след като се възстанови от мускулна травма.

В лагера на Олимпиакос обаче промените бяха цели 11 в сравнение с последния мач на тима в Гърция. Това определено се отрази положително в играта на тима от Атина, който видимо бе по-свеж на терена и правеше по-интересните неща.

Още в 6-ата минута Милан успя да отбележи гол, който обаче бе правилно отменен заради засада.

Олимпиакос удари на свой ред още преди да е изтекъл и четвърт час. След атака отляво Леонардо Кутрис центрира много добре в наказателното поле, където Кристиан Сапата закъсня и позволи на Мигел Анхел Гереро да стреля точно с глава, за да даде преднина на гостите.

Голът подейства като студен душ за домакините, които започнаха да допускат наивни грешки и отстъпиха инициативата на своя противник. Единствената голова възможност за Милан през първото полувреме се разкри пред Игуаин, но нападателят не успя да се възползва.

Второто полувреме показа съвсем ново лице и съвсем заслужено стигна до успеха, осъществявайки пълен обрат на резултата. Патрик Кутроне изравни с глава след пас на Рикардо Родригес отляво в 70-ата минута.

Само шест по-късно Гонсало Игуаин показа класата си. Чалханоглу намери нападателя в наказателното поле отдясно, аржентинецът финтира защитник на Олимпиакос и с много техничен удар с левия крак прати топката в мрежата за 2:1.

Крайния резултат оформи Кутроне, който се възползва отлично от колективна грешка в отбраната на Олимпиакос и от няколко метра на празна врата засече коженото кълбо след нова асистенция на Чалханоглу.

Така след успеха над скромния тим на Дюделанж в първия кръг, Милан постигна втори успех и оглави временното класиране в групата с пълен актив от точки. Втори е Бетис с четири точки, следва Олимпиакос с 1 и Дюделанж без спечелени точки.