Носталгията е верен спътник на пътуванията в Милан от много сезони и този конкретен период допълнително кара феновете на „росонерите“ да си припомнят историческите си моменти и футболисти. В клубния канал на миланския гранд днес бе публикувано интервю с Андрий Шевченко, в което украинският нападател проследява най-добрите си сезони с „червено-черната фланелка“, започвайки от дебютния сезон 1999/2000., когато реализира 24 гола.

„Дзакерони бе много важен в моето вмъкване в тима. Той беше много интелигентен и имах прекрасни отношения с него. Въпреки че не спечелихме титлата, най-добре си спомням хеттрика на „Олимпико“ срещу Лацио“, сподели Шева.

Интервюто е насочено само върху спомените му в Серия А, оставяйки настрана Шампионската лига, любимото ловно поле на Шевченко с екипа на Милан. Сезон 2000/2001 украинецът си спомня най-вече с треньорската смяна, когато начело на „росонерите“ застава Чезаре Малдини. Нападателят си припомни и шампионската 2004 година, след дълго съперничество с Рома.

„Победата с 2:1 на „Сан Сиро“ беше решаваща. От там започна период от два месеца, в които спечелихме дузина точки пред Рома. Запазихме предимството си до края и отпразнувахме страхотно Скудетото пред нашата публика“, заяви Шевченко.

Година, която завърши по най-добрия начин за него със спечелването на Златната топка.

„Гоних тази цел от много години и мисля, че си я заслужих. Беше голяма емоция да я вдигна на „Сан Сиро“ пред всичките ни тифози. Никога няма да го забравя, тъй като винаги ще съм благодарен на Милан и Италия“, заяви Шевченко.