Главният съдия от Серия А Майкъл Фабри ще бъде наказан заради крайно полемичното си представяне по време на голямото дерби между Ювентус и Милан от този уикенд. Новината тепърва трябва да бъде потвърдена официално, но медиите в страната са единодушни, че за арбитъра ще има последствия.

Фабри се превърна в големия злодей за „росонерите”, след като нито той, нито помагащите му видео асистент съдии сигнализираха за ритника на Марио Мандужкич срещу Алесио Романьоли без топка, който трябваше да доведе до дузпа за гостите. От Милан също така имах претенции за ситуацията, при която Алекс Сандро спря с ръка в наказателното поле центриране на Давиде Калабрия. Тя беше разгледана чрез помощта на системата за видеоарбитраж (ВАР), но Фабри счете, че няма умисъл в действията на играча от Ювентус.

Веднага след мача „Скай Италия” написа, че представители на Асоциацията на реферите в Италия са се свързали с Милан, за да поднесат своите извинения, индикирайки че са наясно с грешките на Фабри.

Римското издание „Ла Република” прогнозира, че 35-годишният съдия няма да получи наряд в следващите два кръга на калчото, а до края на сезона повече няма да ръководи мачове на Милан.

Днес пък трябва да се състои среща между треньорите на Милан и Интер, капитаните и реферите. Тя ще се проведе в офисите на Лега Серия А.

На Апенините припомнят и случая с Розарио Абисо, който беше наказан за 3 мача миналия месец, когато се представи под всякаква критика в мача между Фиорентина и Интер на „Артемио Франки” (3:3).