Теньорът на Милан Стефано Пиоли заяви, че стартира решаващ период за "росонерите". Италианският специалист говори на пресконференцията преди двубоя от 1/16-финалите на Лига Европа срещи Цървена Звезда.

“Щастливи сме да се върнем към мачовете в Европа. Отборът трябва да покаже същото желание да продължи напред както беше срещу Рио Аве (в плейофите на турнира - б.р.). Трябва да гледаме напред както го правим винаги. В спорта важното е не какво си направил, а какво ще направиш. Искаме да започнем добре, въпреки че знаем, че това е предизвикателство, което трае 180 минути. Изправяме се срещу съперник, който доминира в своето първенство. Трябва да бъдем смирени и да играем с убеждения. Нека мислим за утре, след това ще имаме време да се подготвим по-добре за дербито. Думите на Алесио Романьоли, че сме подценили Специя? Щеше да е притеснително, ако бяхме загубили, играейки както подобава за Милан. В събота обаче не играхме на нивото на Милан. Нека сега да гледаме напред и да мислим за следващите мачове", заяви Пиоли.

"Марио Манджукич? Той е голям професионалист и работи усърдно. Той определено е на разположение и е готов да играе и утре. Да, Златан Ибахимович също ще попадне в групата, всички ще пътуват за Белград. Започва период с много мачове. Всички те са важни, включително и утрешният. Това ще бъде решаващ период както в Серия “А”, така и Лига Европа. Моя опит с играчи, чиято фамилия завършва на “-ич”? Харесвам ги много, защото те работят усърдно. Те са силни и имат чудесни характери. Уважават те и ти казват това, което мислят. Харесвам хората, които го правят. Дали празният стадион ще ни даде предимство? Съжаляваме за това, защото ни се иска да има фенове. Тези на Цървена звезда щяха да напълнят трибуните, но и на нас ни липсва да чуваме публиката на стадиона. Съжалявам, че утре няма да има привърженици на мача”, добави още той.