Новото попълнение на Милан – полузащитникът Лукас Пакета – разкри липсата на каквото и колебание у него в мига, когато е бил потърсен от италианския гранд. Той демонстрира реалистична преценка при първата си публична изява като играч на „росонерите” и заяви, че ще има нужда от време, за да се адаптира към Серия А.

21-годишният футболист коства на Милан 35 милиона евро плюс бонуси, които ще потекат към касата на Фламенго. Още в неделя Пакета пристигна в Милано, а вчера направи и първа тренировка с новите си съиграчи. Реално нищо не спира халфа да запише своя официален дебют в мача за Суперкупата на Италия (16 януари) срещу Ювентус.

„Чувствам се много щастлив и посветен на това ново предизвикателство. Искам да благодаря на всички за вярата в мен и се надявам да се отплатя”, каза Пакета при официалното си представяне.

„Кака е идол и беше един от най-добрите играчи в света. Аз съм едва в началото на моя път, но се надявам да тръгна по неговите стъпки. Милан е велик клуб с велика история. Когато Милан те потърси, особено чрез Леонардо (спортния директор – б.р.), това е нещо голямо. Един интригуващ проект ми беше очертан. Говорих със семейството си и бързо реших, че Милан е точното място за мен.”

„Разбирам, че става дума за различен тип футбол и ще трябва да се адаптирам, за да помогна на съотборниците си. Гледах много мачове от Серия А – подходът е подчертано физически и тактически, така че е много далеч от футбола, който се играе в Бразилия. Ще обръщам внимание на всеки детайл, за да ставам по-добър и да давам най-доброто.”

„Във Фламенго започнах с номер 39, това ми беше първият номер в професионалния футбол. Не съм суеверен, но номерът ми харесва и искам с него да започна приключението си тук.”

„Аз съм много техничен футболист, който разбира тактическите решения. Считам, че фитнес нивото ми е високо, но работя върху много важен елемент за италианския футбол като работата ми без топка. Най-щастлив съм да играя в полузащитата, но във Фламенго играех изнесен по-напред, дори понякога като втори нападател. Ще играя там, където треньорът ме постави. Когато носиш екипа на Милан, трябва да си готов за всичко възможно. Искам да бъда готов, когато ме призоват”, заяви още Пакета.