В Милан са решили да поемат по нов път това лято с назначаването на Ралф Рангник. Но според информациите от Италия германският специалист няма да изпълнява ролята на треньор, а ще бъде главното действащо лице по спортно-техническите процеси в „Миланело“. Бившият силен човек в РБ Лайпциг иска да назначи начело на „росонерите“ настоящият треньор на немския тим – Юлиан Нагелсман.

Очакваше се Ралф Рангник да изпълнява ролята на мениджър, както е в Англия и да поеме пълния контрол на процесите в Милан. Но Гадзета дело Спорт съобщава, че 61-годишният специалист не планира да заеме треньорския пост на отбора.

Вместо това авторитетният вестник твърди, че в момента се обсъжда привличането на младия немски треньор Юлиан Нагелсман на „Сан Сиро“, който води лично преговори с шефа на „Елиът Мениджмънт“ Гордън Сингър.

32-годишният Нагелсман постигна големи успехи с Хофенхайм от 2016 до 2019 година, а миналото лято пое РБ Лайпциг. Той изведе тима до третата позиция в Бундеслигата и достигна четвъртфиналите на Шампионската лига.