Италианският гранд Милан стартира благородна инициатива. „Росонерите“ започнаха да доставят пакети съдържащи храни и медицински изделия за феновете си над 65 години, които имат абонаментни карти за домакинските мачове на клуба. По този начин искат да се погрижат за верните си привърженици в този труден период, в който Италия е една от най-пострадалите страни в Европа от пандемията причинена от коронавируса.

Милан се присъедини към инициативата, предприета преди няколко дни от Рома. „Римските вълци“ дариха подобни пакети на феновете си над 75-годишна възраст.

„От този петък започнахме доставката на 2000 кутии с основни стоки за бита и артикули на клуба за феновете на Милан, които са с абонаментни карти за домакинските мачове и са на възраст над 65 години. Те са най-застрашените и трябва да ги предпазим от COVID-19. Пакетите ще бъдат доставени до домовете на нашите фенове. Жест, който иска да предаде близост, която е основен елемент от ценностите на клуба“, написаха от Милан.

В същото време ръководството на „росонерите“ и Фондация „Милан“ ще дарят 250 000 евро на регионалната компания за спешни случаи в града за борбата с коронавируса.