Милан се е обърнал с искане за съдействие от китайските власти по отношение осветяването на бизнес делата на своя бивш собственик Йонхон Ли. Това се прави с едно на ум за предстоящата среща с представители на УЕФА.

Според информационна агенция ANSA „росонерите” са писали писма до китайските съдилища с молба за помощ при изясняването на фактите как точно Ли е осигурил финансите за придобиването на клуба през април 2017-а.

Тогава предишният бос Силвио Берлускони подписа договор за продажба срещу 740 милиона евро, а 303 милиона от въпросната сума се оказаха заем, изтеглен от „Елиът Мениджмънт” – хедж фондът, който впоследствие използва просрочените задължения на азиатеца, за да го изтика извън управлението на клуба и да поеме контрола.

Днес Милан ще проведе формални разговори с УЕФА в Нион, като целта е шефовете да издействат по-благосклонно отношение от европейската футболна централа. Тя нареди на „росонерите” да балансират финансите си до 2021 година, иначе ги грози изхвърляне от евротурнирите за срок от 2 сезона.

Според „Елиът” поставеното време за реструктуриране на клуба е недостатъчно, като американците ще настояват за още 3 години.