Ювентус може да излезе без един от основните си бранители в лицето на Леонардо Бонучи, когато в неделя, 11 ноември, се изправи срещу Милан в двубой от 12-ия кръг на Серия А. Интересното тук е в това, че не става дума за контузия, която възпрепятства 31-годишният футболист от участие.

Макар и не в степента, каквато се наблюдава в Милан заради изключително големия брой контузени играчи, Юве също има да решава тактически дилеми. Дъглас Коста и Федерико Бернардески изглежда ще бъдат на линия, след като пропуснаха загубата 1:2 от Манчестър Юнайтед през седмицата.

По-интересното е, че в съботното занимание на „бианконерите” наставникът Масимилиано Алегри експериментира със състав, в който не фигурираше Бонучи. Според италианските медии това е доста голяма индикация, че бранилият цветовете на Милан през миналия сезон играч няма да се изправи срещу „росонерите”.

Със сигурност това би спестило на Бонучи доста обиди от страна на феновете по „Сан Сиро”. Ако Алегри действително се реши на рокадата, мястото на италианеца в отбрана отива при Мехди Бенатия.