Наставникът на Милан Дженаро Гатузо отново се постара да запали ентусиазма на своите момчета преди неделния шампионатен мач срещу Удинезе в Серия А. Легендата на „росонерите” заяви, че в никакъв случай няма да използва за алиби големия брой контузени играчи в неговия тим.

След сблъсъка с „фриуланите” Милан навлиза в доста отговорна серия от мачове – през седмицата имат гостуване в Лига Европа срещу Бетис, който ги удари с 2:1 на „Син Сиро”, а след това идва редът на дербитата срещу Ювентус и Лацио в калчото. В края на ноември Милан посреща Дюделанж в мач, който може да се окаже решаващ за класирането им в елиминационната фаза на Лига Европа.

За утрешния двубой срещу Удинезе със сигурност от сметките на Гатузо отпадат Хакан Чалханоглу, Лукас Билия, Джакомо Бонавентура, Матия Калдара и Давиде Калабрия. „В сряда срещу Дженоа Чалханоглу стисна зъби, за да играе срещу Дженоа, а това трябва да бъде оценено”, коментира 40-годишният специалист.

„Вчера той тренира, но усети болки в глезена си, така че има нужда от 3-4 дни почивка. Калабрия също направи опит, но усещаше болки, когато сменяше посоките.”

„Загубихме немалък брой играчи и трябва да сме готови да играем като отбор. Мъчхме се толкова много да стигнем до зона „Шампионска лига” (топ 4 във временното класиране – б.р.), а сега се надяваме да останем там. Победите ще запазят нашата инерция, трябва да продължим да натискаме.”

„Удинезе може да ни създаде много проблеми, а в краката ни се усеща още умората от сряда срещу Дженоа. Надявам се да видя повече целеустременост и глад утре. Винаги съм имал проблеми в Удине и очаквам тази тенденция да продължи в неделя. Трябва да отхвърлим алибито с контузиите и да сме готови за един тим, който ще бъде много агресивен. Удинезе вярват в силите си, а ние трябва да сме готови за това”, добави още Гатузо.