Бившият президент на Милан Силвио Берлускони не крие, че продължава да подкрепя горещо клуба, макар и вече да не е час от неговото управление. Политикът призна, че разочарованието от представянето на неговите любимци често резонира в здравословни проблеми.

Милан не дава Фабио Борини

Медийният магнат продаде „росонерите” през април 2017 година на настоящите китайски собственици. Засега ерата на Йонхон Ли не предлага позитивни емоции въпреки масивните харчове за нови играчи преди началото на сезон 2017/2018. Именно заради тези разходи Милан по всяка вероятност ще бъде санкциониран от УЕФА за нарушаване на Финансовия феърплей, докато същевременно тимът е ужасяващо далеч от постигането на основната си цел – класиране за Шампионската лига.  За последно тимът игра в турнира на големите през 2014-а година, а сега се намира 12 точки от четвъртото място в Серия А, което би го изстреляло директно в груповата фаза на ШЛ за идната кампания.

Милан май ще издава облигации

Макар че Берлускони е ангажиран сериозно в кампанията си преди изборите за парламент в Италия, той винаги намира време да сподели мнението си за процесите, които се наблюдават на „Сан Сиро”.

Милан се прицели в белгийски национал от Тотнъм

„Да продам Милан беше неизбежен избор, особено във футбола, който се управлява от петродоларите”, коментира Берлускони за радио „Капитал”. „Винаги ще нося Милан в сърцето си, оставам си фен… дори когато ги гледам да играят с грешната схема, а това ми докарва колики.”