Една от големите звезди на световния футбол Златан Ибрахимович вече е обявил желанието си да играе в Милан, но все още желаната и от двете страни сделка не е готова. И шведът е обявил на италианците, че чака действия от тях, за да се случи трансферът. 

"Росонерите" трябва да стигнат до разбирателство с настоящия му клуб Лос Анджелис Галакси за начина, по който да ангажират нападателя. Самият той вече се е разбрал за финансовите условия, както и за начина да бъдат компенсирани спонсорите в САЩ, които осигуряваха годишното му възнаграждение от 2.5 млн. долара. 

Но при положение, че е обвързан с Галакси за още една година, "червено-черните" ще трябва да се разберат за начина, по който американците да склонят да го пуснат. Очаква се до няколко дни преговорите да стартират официално. 

Желанието на Милан е да го ангажира за постоянно за следващите 18 месеца, но съществува и опция да бъде взет под наем само до края на сезона и след това да се завърне в Галакси. Точно това трябва да бъде избистрено между двата клуба, а Ибра е обявил, че вече няма да действа, защото всичко, което зависело от него, вече е свършено.