Борусия Дортмунд се наложи с категоричното 3:1 над Милан в среща от международния турнир International Champions Cup. Въпреки звездната селекция, която готвят и 9-те нови попълнения в тима на стойност повече от 200 милиона паунда, "росонерите" бяха катергорично надиграни от "жълто-черните". Нури Шахин откри резултата още в 16-ата минута, спряганият за трансфер Пиер-Емерик Обамеянг пък наказа италианския гранд на два пъти - в 20-ата и 62-ата минута. Единственото попадение на Милан бе дело на Карлос Бака в 24-ата минута.

Милан предлага на Мората по 10 млн. евро годишна заплата

Очаквано и двата тима направиха много смени по време на срещата. Стражът на "росонерите" Джанлуиджи Донарума наблюдаваше сблъсъка от резервната скамейка. 

Възпитаниците на Петер Бош поведоха с ранен гол в 16-ата минута на срещата. Нури Шахин откри за “жълто-черните” с удар по земя от границата на наказателното поле, който се оказа неспасяем за стража на Милан Марко Сторари.

Обамеянг възпламени нета с двусмислено послание

Само 4 минути по-късно Пиер-Емерик Обамеянг удвои в полза на Борусия от дузпа, след като бе отсъдено нарушение на Габриел Палета срещу Кристиан Пулишич.

В 24-ата минута “росонерите” успяха да върнат едно попадение. Карлос Бака се възползва от отворилото се пространство пред него и разстреля вратата на Роман Вайденфелер с удар от дистанция.

След почивката обаче Обамеянг сложи окончателен край на спора, след като се разписа за втори път в двубоя в 62-ата минута след асистенция на Кристиан Пулишич.