Изпълнителният директор на Милан Адриано Галиани обяви, че не смята да прави отстъпки спрямо Рома, който иска да привлече за постоянно Стефан Ел Шаарави. Шефът на „росонерите“ обяви, че римляните трябва да се възползват от опцията си до 22 юни, иначе играчът се прибира на „Сан Сиро“.

Малкия Фараон се озова на „Олимпико“ през януари под наем до края на изминалия сезон, след като преотстъпването му в Монако през първата половина от кампанията бе крайно неуспешно. Под ръководството на Лучано Спалети италианецът изригна с 8 гола и 2 асистенции само в 16 шампионатни мача за „джалоросите“.

Рома има право да го откупи срещу 9 милиона евро, но клубът иска да намали въпросната цифра. Галиани обаче не смята да уважава подобни претенции. „Нещата за нас са много прости и няма никакъв проблем. Те имат срок до 22 юни, така че ако Рома не активира опцията дотогава, ние няма да водим никакви преговори. Ако Рома не купи играча при договорените условия, то той ще се върне при нас и това не е проблем“, коментира босът на Милан.

„Нека не забравяме, че през сезон 2012/2013 Ел Шаарави вкара 15 гола през първата половина от кампанията. После Марио Балотели дойде, а играта му зацикли. Стефан получи няколко контузии през последните години, но си остава страхотен играч и ние не се тревожим. Ще говорим с Рома, понеже те имат правото да го купят. Ако не упражнят тази опция, той просто ще се прибере при нас“, завърши Галиани.