Бившият премиер на Италия Силвио Берлускони съвсем скоро няма да има нищо общо с голямара страст на живота си Милан, след като продаде контролния пакет акции на китайски консорциум и прехвърлянето на властта ще приключи окончателно до края на годината. Магнатът прекара 30 години начело на клуба, в което време върна позавехналата му през 80-те години на миналия век слава. 

Под негово ръководство "росонерите" отново се превърнаха в познатия хегемон, печелеха трофеи в Италия и Европа, макар в последните години отново да бяха налегнати от тежка криза. И Берлускони, в навечерието на 80-ия си рожден ден, разкри какво е единственото му съжаление за тези три десетилетия в един от най-обичаните тимове на Апенините. 

"За толкова време в Милан, имам само едно-единствено нещо, което не ми дава мира. И то е, че през последните няколко години не можех да отделям на любимия си отбор това внимание, което той заслужава и което му отделях преди, докато печелеше титлите. За абсолютно нищо друго не ме е яд."

"Но просто през последните години аз и юридическият ми екип трябваше да се занимаваме почти ежедневно с хилядите измислени дела срещу мен. Аз страдах от това, страдаше и Милан. Но не трябва да се забравя, че все пак аз все още съм президентът, водил най-успешния клуб в света и така ще бъде", сподели Берлускони.