От Милан смятат да предложат нов договор на своя бранител Филип Мексес, в който обаче ще има залегнала дисциплинарна клауза.

Френският футболист отдавна има славата на „лошо момче“, като е един от многото при „росонерите“ с изтичащ през лятото договор. Първоначално се предполагаше, че заради честите изцепки на ветерана, Милан ще го остави да си тръгне като свободен агент, но очевидно нещата стоят по различен начин.

В крайна сметка босовете на „Сан Сиро“ ще предложат на 33-годишният защитник контракт за още 2 сезона при годишна заплата от 1,5 милиона вро. Понижението в сумата е значително, предвид че досега бившият футболист на Рома прибираше по 4,5 милиона евро на година.

Новият договор включва и бонус от 200 хиляди евро, който футболистът ще си заслужи посредство съотношението на броя изиграни мачове към продължителността на наказанията му в течение на сезона.

През януари Мексес обиколи света с грозната си атака срещу капитана на Лацио Стефано Маури и очевидно в Милан искат да избегнат подобни прояви от темпераментния футболист. Контрактът предвижда по-строги финансови санкции, ако се стигне до нови инциденти от такъв характер.