Може би най-успешната ера в Милан - тази, под ръководството на Силвио Берлускони - ще приключи съвсем скоро. Поне това става ясно от изказването на бившия премиер на Италия, който има намерение да се оттегли от "росонерите". 

Вече 30 години той и семейството му управляват италианския гранд. В последните сезони обаче "червено-черните" изгубиха огромна част от блясъка си, а магнатът не отделя същите средства за издръжката, както в предишни години. 

От началото на годината интерес към Милан се появи от китайски инвеститори, които в момента правят пълен одит на документацията на клуба. И ако се споразумеят с Берлускони, ще купят клуба. А това трябва да се случи през лятото. 

"След 30 години начело, вече е време да оставя Милан в добрите ръце на наследника си. Искам да продам клуба на някого, който ще влага пари всяка година и който пак ще му върне блясъка в Европа. Има такива хора", сподели Берлускони пред "Теле-Радио-Пиу". 

Очаква се в близките месеци магнатът да се раздели с минимум 70% от акциите си, като в следващите години може да прехвърли и останалия пакет на китайските бизнесмени. Сделката би трябвало да бъде приключена около 80-годишнината на Берлускони в края на септември.