Смяната на собствеността в Милан от доста време не върви гладко, ала в последно време има нови проявления. Става дума за това, че настоящият изпълнителен директор Адриано Галиани все още не работи заедно с новия спортен такъв Масимилиано Мирабели.

„Росонерите“ все още тънат в неведение кога новите китайски собственици от „Зино-Юръп Спортс“ най-накрая ще влязат в пълно владение. Процесът по прехвърлянето на дяловете в тяхна полза се точи вече повече от половин година.

В резултат от това бюрократичната йерархия започва да дава дефекти. Като спортен директор – какъвто клубът нямаше при Силвио Берлускони – Мирабели е човекът, който е отговорен за трансферната политика. В момента обаче той няма никаква яснота с какви пари разполага, а на всичкото отгоре няма пряка връзка с треньора Винченцо Монтела.

Галиани от своя страна работи както го правеше и преди. Именно той е човекът, на който Монтела е казал, че се нуждае от крило и още един халф.

Много е спорно дали наставникът ще получи желаните попълнения, защото ръководството избягва започването на каквито и да е преговори, преди всичко по промяната на собствеността да бъде уточнено и финализирано.