Собственикът на Милан Силвио Берлускони разкри, че има няколко оферти за продажбата на клуба. В последно време постоянно се говори по тази тема, като дори се разсъхна сделката на бившия италиански премиер с тайландския милиардер Бий Таечабуол. 

Сега информациите от Апенините са, че кандидати за миноритарен пакет акции на "росонерите" са представители на китайски консорциум. Берлускони косвено потвърди за преговори, но не само с китайците. 

"Имам няколко оферти, които показват интереса към Милан от всички точки по света, най-вече в Китай и тази част на Азия. Обмислям всички тях, но трябва да бъда внимателен, защото това е ход, от който връщане назад няма."

"Надявам се да намеря човек, който да може да осигурява финанси наравно с мен и да изведе Милан на друго ниво. Ако не намеря такъв човек, ще продължа сам да се справям с всички проблеми."

"Наскоро бяха питали хората в една азиатска страна с какво свързват Италия. Трите най-популярни отговора бяха - мафията, пицата и София Лорен. Сега вече тези отговори са мафията, пицата и Милан. Имаме 350 милиона фенове в този континент", сподели Берлускони пред сайта на "червено-черните".