17-годишният Джанлуиджи Донарумавече се превърна в титуляр на вратата на Милан, а мечтите на таланта стигат до капитанската лента на "росонерите".

Донарума бе неизвестен тийнейджър само преди година, но през октомври дебютира за Милан, а в последствие се превърна в №1 на тима. Невероятното представяне на стража доведе до сериозен интерес от най-големите европейски клубове, но самият той не мисли да напуска "Сан Сиро".

"Харесва ми идеята да подновя моя договора и мисля, че ще имам запомнящи се отношения с Милан в предстоящите години", сподели той пред "Гадзета дело Спорт".

"Винаги съм бил почитател на Милан и трябва да кажа, че капитанската лента е моя мечта, върховно постижение в моя кариерен път. Все пак, нещата ще дойдат едно по едно."

След разочароващия изминал сезон с Милан, сега Донарума гледа с оптимизъм към бъдещето с новия треньор Винченцо Монтела: "Само казвам, че Милан, който изпадна от местата в евротурнирите, няма да може да бъде видян отново. Кампанията ще бъде трудна, но щом Лестър успя..."

Относно новия треньор, Донарума сподели: "Той е отличен. Има толкова голямо желание, всички се справяме добре. Той е правилният човек за рестарт."