Алваро Мората днес премина медицинските си прегледи в испанската столица преди трансфера си в Милан, съобщава “Скай Спорт”.

“Имам много доверие в Златан, отбора и треньора. Нямам търпение да започна. Преди това обаче трябва да отида на почивка и да ѝ се насладя заедно с моето семейство, защото то винаги ми е помагало. В противен случай, щях да започна тренировки още утре. Истината е, че италианците винаги са се отнасяли с голямо уважение към мен, като нямам търпение първо да отида в Италия на почивка, а след това отново да играя там. От разговорите ми със Златан почувствах само положителни неща. Знам, че тепърва предстоят най-добрите години в кариерата ми и искам да се присъединя към този велик клуб Милан. Дали ще съм с фланелката с номер 9? Не знам, трябва да говорим за това и ще видим”, коментира Мората, който вече има два периода в Серия "А" с екипа на Ювентус.

Милан ще плати откупната клауза на 31-годишния играч в размер на 13 млн. евро, а с него ще подпише договор поне до лятото на 2028-а при заплата от около 5 млн. евро на сезон.