Отборите на Милан и Барселона си спретнаха голово шоу в Балтимор, като завършиха 2:2 в контрола, след което "росонерите" бяха по-точни при изпълнението на дузпи.

Милан започна много и вкара два гола във вратата на Марк-Андре тер Стеген в рамките на 15 минути. Пулишич намери връхлитащия Йович на далечната греда и сърбинът засече подаването за 1:0. не след дълго Рафа Леао изведе Пулишич и той изненада Тер-Стеген от много малък ъгъл.

Отговорът на Барселона дойде в 22-ата минута. Рафиня напредна през центъра и комбинира с Левандовски, който залъга съперник и технично стреля в долния ляв ъгъл на вратата. Последва натиск на каталунците и две отлични намеси на вратаря на Милан Лоренцо Ториани след удари на Рафиня и Левандовски.

Барса успя да изравни в 58-ата минута, когато Пау Делгадо поднесе топката на крака на Левандовски - 2:2. 

В края темпото поспадна и логично се стигна до равенство и изпълнение на дузпи. Исмаел Бенасер пропусна при първото изпълнение за Милан, но Жул Кунде и Ким Казанова сгрешиха за Барселона. Давиде Калабрия и Ноа Окафор осигуриха преднина на "росонерите", която обаче беше заличена от неточния удар на Пиер Калулу. Шестата дузпа за Милан вкара Кевин Дзероли, а след него Мика Файе пропусна и победата остана за италианския гранд.