Байер Леверкузен постигна ценна победа срещу Милан с резултат 1:0 в мач от груповата фаза на Шампионската лига. Единственото попадение в срещата беше дело на Виктор Бонифейс, който се възползва от рикошет и отбеляза в 51-ата минута.

Срещата предложи вълнуващи моменти, като двата отбора демонстрираха висока интензивност и желание за победа. Домакините започнаха силно и създадоха множество положения, но отличните спасявания на вратаря на Милан, Майк Менян, предотвратиха ранно поведение. Въпреки упоритите усилия на Милан да изравни резултата, Байер успя да запази преднината си и да се поздрави с успеха.

Gulliver/GettyImages
17 снимки

Ударно начало за домакините. Още в третата минута Виктор Бонифейс от Байер Леверкузен реагира бързо на грешка в защитата на Милан и отправи силен удар ниско в средата на вратата. Вратарят на Милан, Майк Менян, обаче беше на висота и направи изключително спасяване и избивайки в ъглов удар. Последва брилянтно центриране в наказателното поле, което намери Пиеро Инкапие. Той отправи удар с глава към долния десен ъгъл, но вратарят на Милан отново се прояви с удивително спасяване.

Джереми Фримпонг продължи атаките на Байер, опитвайки се да пробие отбраната на Милан, но неговото подаване бе блокирано, което доведе до нов корнер за домакините. Въпреки непрестанните атаки на Байер, Милан се защитава уверено, като Менян успя да спре няколко опасни центрирания и удари.

В 21-ата минута Виктор Бонифейс бе на път да изведе Байер Леверкузен напред в резултата, когато посрещна перфектно центриране от Джереми Фримпонг дълбоко в наказателното поле. Бонифейс отправи точен шут, който прати топката в долния десен ъгъл на вратата на Милан. За съжаление на домакините, след намесата на системата за видео повторения (VAR), голът беше отменен. Съдията прегледа ситуацията и реши, че Бонифейс е бил в положение на засада по време на атаката, което доведе до анулиране на попадението.

Първата възможност за Милан дойде в 27-ата минута, когато Рафаел Леао проби по крилото и изпрати остро центриране в наказателното поле, с надеждата да намери съотборник, който да завърши атаката. Въпреки усилията му, никой от играчите на Милан не успя да засече топката.

В 41-ата минута Тами Ейбрахам направи пробив в наказателното поле на Байер Леверкузен и падна в резултат на единоборство с противников защитник. Въпреки претенциите на играчите на Милан, съдията категорично отсъди, че дузпа няма, и играта продължи. 

В 45-та минута Амин Адли можеше да даде преднина на домакините, след като получи брилянтно подаване, но не успя да се възползва от шанса, отправяйки удар малко встрани от лявата греда.

 

 

В 51-ата минута логичното се случи, Менян направи блестящо спасяване, отразявайки удар на Фримпонг. Топката рикошира и попадна в Виктор Бонифейс, който не се затрудни я търкулне топката в опразнената мрежа и да направи резултата 1:0 за Байер Леверкузен.

Отговорът на Милан не закъсня и в 56-тата минута Тижани Райндерс получи пас и отправи мощен удар от наказателното поле. Вратарят на Байер Леверкузен обаче демонстрира отлична реакция и успя да отрази удара, предотвратявайки изравняването на резултата.

След получения гол Милан вдигна темпото и в 65-та минута Юсуф Фофана направи чудесен пробив. Той нанесе мощен удар от дистанция, насочен към десния ъгъл на вратата, но вратарят Лукаш Храдецки успя да реагира бързо и да отрази снаряда, запазвайки преднината на Байер Леверкузен.

В 76-та минута Алваро Мората успя да засече центриране в наказателното поле. Той отправи удар под напречната греда, но вратарят Храдецки показа отлична реакция и направи страхотно спасяване, за да предотврати гола.

Само три минути по-късно, Мората падна в наказателното поле след съприкосновение със защитник на Байер. Съдията даде сигнал за продължаване на играта, а след  преглед на ситуацията от VAR решението остана непроменено и дузпа не беше отсъдена.

Милан изпусна най-чистата си ситуация в мача в 83-та минута, когато Тео Ернандес получи фантастичен пас и стреля от ръба на наказателното поле, но ударът му разтресе напречната греда и резултатът остава непроменен.

 

 

FT! БАЙЕР ЛЕВЕРКУЗЕН - МИЛАН 1:0 

1:0 Бонифейс 51'

Стадион: БайАрена

Рефер: С. Шерер

Състави:

Байер Леверкузен: Лукаш Храдецки, Пиеро Хинкапие, Едмонд Тапсоба, Джонатан Тах, Джереми Фримпонг, Гранит Джака, Флориан Вирц, Алехандро Грималдо, Амине Адли, Виктор Бонифейс, Алексис Гарсия

Старши треньор: Чаби Алонсо

Милан: Майк Менян, Матия Габия, Фикайо Томори, Тео Ернандес, Емерсон Роял, Яя Фофана, Рубен Лофтъс-Чийк, Тийн Рейндерс, Кристиан Пулишич, Рафаел Леао, Тамми Ейбрахам

Старши треньор: Пауло Фонсека