Испанският и европейски шампион Реал Мадрид следи отблизо ситуацията с вратаря на Милан Майк Менян. Преговорите за подновяване на договора на французина зациклиха и това е привлякло вниманието на „Лос бланкос“, твърди TEAMtalk.

29-годишният страж има договор с Милан до 2026-а година. От клуба искат да го обвържат дългосрочно, но засега преговорите не вървят гладко. Французинът иска повишение на заплатата до 7-8 милиона евро на сезон, което е повече от парите, които взима Рафаел Леао. В същото време, обаче, шефовете на „росонерите“ са склонни да му дадат не повече от 5,5 милиона евро на сезон.

В Реал Мадрид следят с интерес случващото се на „Сан Сиро“ и са готови да отправят оферта за Менян, ако отношенията на вратаря с ръководството станат още по-обтегнати. На „Сантиаго Бернабеу“ вече се оглеждат за наследник на Тибо Куртоа и французинът е един от набелязаните варианти. Такъв трябваше да бъде Андрий Лунин, но напоследък все повече се говори, че той е пред раздяла с кралския клуб.

Иначе, Менян дойде в Милан от Лил през 2021-а година за 16,5 милиона евро. До момента той има 113 мача за „росонерите“, в които е допуснал 117 гола и има 44 „сухи“ мрежи.