Треньорът на Милан Пауло Фонсека трябваше да отговоря на въпроси, свързани с неговото бъдеще на пресконференцията преди градското дерби с Интер. Португалският специалист беше категоричен, че не се притеснява от евентуално уволнение. Специалистът е подложен на сериозни критики заради слабото представяне на отбора от началото на сезона, като според медиите в Италия, той ще бъде уволнен, ако загуби Дерби дела Мадонина. 

„Съсредоточен съм върху работата си, както винаги, карам отбора да се подобрява, за да бъде готов за утрешния мач. Аз съм на 51 години. Ако слушах какво говорят медиите, нямаше да мога да работя. Не ми пука за това, не е важно за мен. За мен е важно какво чувствам тук, какво ме карат да чувствам хората, които работят тук”, започна Фонсека. 

„Разбирам любопитството, когато Златан дойде, но няма да говоря за това, което обсъждаме. Златан беше тук, както и друг път. Не искам извинения. Искам да се изправя пред това, което се случва с нашите задължения и да говоря с моите играчи, за да разберем какво искаме да направим“, продължи треньорът.

"Имаме добри моменти, но ни липсва последователност и мисля, че работим. Чувствам, че отборът се подобрява всеки ден, така че трябва да имаме постоянство, за да стигнем там, където искам. Да, имаме нужда от време. Ейбрахам току-що пристигна и отдавна не сме работили с целия екип, но не търся оправдания. Искам да се съсредоточа върху това, което трябва да направим, за да се подобрим като отбор. Няма да лъжа. Когато дойда тук, обикновено в навечерието на мач, винаги съм уверен“. 

„Бих се радвал да погледнете работата от тази седмица, за да видите атмосферата в отбора. Когато идвам тук, мога само да изразя доверие, защото играчите не са тъжни или в лошо настроение. Истината е, че последните три работни дни бяха фантастични, така че влизам в мача с увереност. Ето защо имам увереност в бъдещето. Атмосферата и начинът, по който работим, ми дават това усещане”.

„Трябва да имаме топката. Когато я нямаме, трябва бързо да си я вземем. Ще играем срещу Интер и играхме срещу Ливърпул. Ние не сме длъжни да се защитаваме дълбоко през цялото време. Това, което ми хареса в тези 20 минути срещу Ливърпул, е, че се защитавахме като едно цяло, включително Леао. Трябва да сме такива, когато имаме нужда. Ако не се налага да сме в тази ситуация, трябва да държим повече топката и да не я губим толкова лесно”, завърши португалският треньор.