Изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис се е съгласил да напусне английския тим, за да се присъедини към италианския гранд Милан.

53-годишният директор ще напусне „Емирейтс” в края на октомври, за да започне своята нова работа на 1-ви декември. Газидис ще бъде заменен от директора за футболните връзки Раул Саниеи, а негов партньор ще бъде и Винай Венкатешам. Вторият ще изпълнява функциите на управляващ директор, чийто качества да свързват борда с техническото ръководство.

„Арсенал навлиза в нова глава от своята славна история. Направих всичко по силите си, за да съм сигурен, че това предизвикателство ще е успешно. Възстановихме възможностите на клуба, които са необходими за продължителен успех в съвременния футбол”, написа в писмо към феновете Газидис.

„Знам, че мнозина ще помислят за странно това време да напусне, но вярвам, че това е подходящия момент, както за мен, така и за клуба. Промяната е неизбежна за клуб като Арсенал, който е длъжен винаги да продължава напред. Това е едно от най-трудните решения в живота ми, но вярвам, че след десет години трябва да си позволя нова идея и нова ера”, продължи Газидис.