Отборите на Милан и Дженоа направиха зрелищно равенство 3:3 в мач от 35-ия кръг на Серия А. "Росоноерите" остават втори с актив от 71 точки, докато Дженоа е на 12-о място с 42 точки.

Първи в мача поведе тимът на гостите. Още в 5-ата минута Матео Ретеги получи възможността да изпълни дузпа и бе точен от бялата точка за 1:0.

Възпитаниците на Стефано Пиоли успяха да изравнят в самия край на първата част. Тогава Алесандро Флоренци засече центриране от пряк свободен удар и с глава прати топката в мрежата на Дженоа.

Калеб Екубан даде нова преднина на гостите в 48-ата минута, когато също стигна до центриране и стреля с глава покрай вратаря на Милан. "Росонерите" отговориха светкавично, като четири минути след това Самуел Чуквуезе се разписа. Попадението му обаче бе отменено заради засада.

Все пак в 72-ата минута домакините отново възстановиха паритета, като този път точен бе Матео Габия. Само три минути след това Оливие Жиру осъществи пълния обрат. ВАР преразгледа голът му за евентуална засада, но в крайна сметка съдията Алесандро Пронтера посочи центъра и голът беше зачетен.

Автогол донесе точката за Дженоа. В 87-ата минута Малик Тиау прати топката в собствената си врата.