Полузащитникът Софиян Амрабат ще се завърне във Фиорентина от Манчестър Юнайтед това лято, след като „червените дяволи“ няма да активират клаузата в договора му, чрез която могат да го привлекат за постоянно срещу сумата от 20 милиона евро.

27-годишният марокански национал не изкара никак добър сезон във Висшата лига. На фона на хаотичния сезон на „червените дяволи“, взетият под наем от Фиорентина футболист не успя да намери място в състава. Освен това и феновете на Манчестър Юнайтед призоваха ръководството Амрабат да не бъде привличан за постоянно.

Халфът ще се завърне във Флоренция, но Фиорентина няма намерение да задържа полузащитника, чийто договор изтича през юни 2025-а година, така че веднага ще се опита да го продаде през лятото.

Tuttosport съобщава, че Милан е започнал преговори с Амрабат, свързвайки се с новите му представители SEG, за да проучи възможен тарнфсер на полузащитника. Шефовете на „росонерите“ ще проучат възможна сделка през следващите седмици, като се смята, че Фиорентина ще поиска за неговите услуги между 15 и 18 милиона евро.