Новата власт в един от най-обичаните италиански футболни клубове – Милан публикува официално изявление след окончателното преструктуриране на „росонерите” заради принудителната смяна на собствеността.

Днес се състоя Общо събрание на акционерите, което гласува експулсията на досегашния собственик Йонхон Ли и неговите приближени директори, в резултат на пропуснатите от азиатеца крайни срокове във връзка с изтегления от „Елиът Мениджмънт” заем . Така американиският хедж фонд получи основание да изземе контрола над клуба и днес процесът бе окончателно завършен чрез назначаването на нов президент и членове в директорския борд.

„Във връзка с изявлението на „Елиът Мениджмънт” от миналата седмица по повод смяната на собствеността, днес бе избран нов борд на директорите по време на събранието на акционерите в Милано, а това е сигнал за зората на една нова ера”, обявиха от Милан.

„Новият борд се състои от Паоло Скарон, Марко Патуано, Франк Туил, Джорджо Фурлани, Стефано Чочирио, Салваторе Черкионе, Алфредо Крача и Джанлука Д’Авандзо. С незабавен ефект Марко Фасоне напуска поста на изпълнителен директор. Членът на борда Паоло Скарони бе избран за изпълнителен председател и натоварен с ежедневното управление на клуба, докато се посочи нов изпълнителен директор. Обявление на подобно назначение ще се направи в удачния момент.”

„Бордът съвсем скоро ще свика ново заседание, за да изгради нов бизнес план за клуба, който да представи открит път към завръщането ни в Шампионската лига.  Бордът ще ревизира и клубния бюджет. Целта е да се засили конкурентността на отбора изцяло в съгласие с Финансовия феърплей на УЕФА.”

„Както стана видно от вчерашното решение на Спортния арбитражен съд при отхвърлянето на забраната за участие в Лига Европа, „панелът… отбелязва в частност, че настоящата финансова ситуация на клуба не се е подобрила след скорошната промяна в собствеността”. „Елиът” вече сигнализира за своята силна подкрепа към клуба, с планирана капиталова инжекция от 50 милиона евро, и вярва, че днешните промени са фундаментални за постигането на дългосрочни успехи”, заявиха още новите управници в Милан.

Още по темата:

Милан официално има нов президент

Драмата в Милан тепърва се разгаря - Ли ще се бори за клуба

Вече бившият бос на Милан може да загази сериозно

Съдът в Лозана даде надежда на Милан за участие в Европа

Противоречива фигура обратно в Милан, ултрасите на бунт