Ръководството на Милан уведоми старши треньора на клуба Стефано Пиоли за прекратяването на сътрудничеството в края на сезон 2023/24, съобщава Football Italia. Специалното споразумение е до лятото на 2025 г.

Според източника треньорът и ръководството на Милан ще обсъдят подробностите в близко бъдеще. Отборът е на второ място в класирането на Серия А.

Пиоли пое Милан през октомври 2019 г. През сезон 2021/22 клубът спечели турнира, а Пиоли беше признат за най-добър треньор на сезона според Италианската асоциация на футболистите, а също така спечели наградата Златна пейка, присъдена въз основа на резултатите от гласуване от треньори.

Според Sky Sport Italia, Пауло Фонсека пък е избран да бъде следващия треньор на Милан. 51-годишният португалец е готов да отхвърли офертите както от Олимпик Марсилия, така и от Лил за нов договор, където в момента е наставник, за да приеме работата в Милан. „Росонерите“ водят преговори с Фонсека за тригодишен договор, а самият специалист смята, че може да изгради конкурентен отбор, който да се бори за титлата в Серия А.