Патрик Кутроне изрази задоволството си за реализирания трансфер от Милан в Уулвърхемптън, споделяйки, че „вълците” са го спечелили с това, че го искат наистина. 21-годишният нападател смени юношеския си клуб за 18 милиона евро и 4 млн. бонуси, подписвайки четиригодишен договор с английския тим.

„Разочарован ли съм дали напускам Милан? Виждате, но това е животът и трябва да се вземат решения”, започна Кутроне пред клубния сайт.

„Щастлив съм да подписа с Уулвс, тъй като това беше отбор, който наистина ме иска. Радостен съм и ще дам всичко от себе си за доброто на клуба. Фантастично е да имам възможността да работя във Висшата лига на Англия и нямам търпение да започне сезона”, продължи италианецът.

„Тук съм, за да играя футбол. Трябва да се приспособя максимално бързо и да се приобщя към съотборниците си. Човек никога не спира да се учи и съм тук, за да го правя това. Ще дам всичко от себе си за отбора. Мога да кажа на феновете, че ще се радвам да играя за тях и нямам търпение да усетя от тяхната подкрепа по терените в Англия”, завърши Патрик Кутроне.