Португалският ежедневник „А Бола” твърди, че бразилският национал Евертон Соуса, който замести по спешност контузения Неймар за Копа Америка, иска да премине в Милан. На този етап изглежда малко вероятно крилото на Гремио да сбъдне мечтата си, тъй като неговият клуб ще иска най-малко 40 милиона евро.

23-годишният футболист играе основно по левия фланг, като заради по-силния си десен крак има навика да пробива навътре и да обстрелва вратата. Той завърши приключилия снощи турнир като голмайстор на „селесао”, като се разписа включително и при 3:1 над Перу във финала.

„А Бола” твърди, че техничарят иска да се възползва на максимум от репутацията, която натрупа през последните седмици, като осъществи трансфер при „росонерите”. Убеждаването на Гремио ще бъде трудната част, тъй като клубът няма основания да отстъпва и на милиметър от желаната цена. Много важен е фактът, че Евертон има действащ контракт до декември 2022 година. В него на всичкото отгоре е посочена и откупна клауза срещу 60 милиона евро.