Нападателят Златан Ибрахимович най-вероятно ще играе като преотстъпен в Милан до края на юни, с което ще демонстрира лоялност към настоящия си тим Лос Анджелис Галакси. Това смело прогнозира авторитетното италианско издание „Гадзета дело спорт”.

Шведският ветеран призна, че интересът на „росонерите” към неговото завръщане „не е никаква тайна” и че той би желал да им се отплати заради факта, че „те върнаха усмивката” на лицето му след незавидния престой в Барселона.

ЛА Галакси по принцип няма никакво желание да продава 37-годишния ветеран толкова скоро след неговото привличане. В същото време преговорите с Милан по отношение на договора и най-вече срока на споразумението не се оказаха особено продуктивни. Затова наем за половин година изглежда като перфектният компромис за всички страни.

Почти сигурно Ибра ще бъде преотстъпен от януари до юни 2019 година, а след това в зависимост от финансовото състояние на Милан и дали тимът се е класирал за Шампионската лига – да не споменаваме и физическото състояние на нападателя – всичките страни по сделката ще седнат на нова дискусия.

По непотвърдени данни агентът на Ибрахимович – Мино Райола, му е издействал контракт в Милан, според който за 6-те месеца на „Сан Сиро” футболистът ще получи общо 2,2 милиона евро.