Футболистът на Челси Хаким Зиеш е много близо до това да премине в Милан, пише италианският журналист Фабрицио Романо. Лондончани имат желание да се разделят с мароканеца, след като стана ясно, че той не попада в плановете на мениджъра Томас Тухел за новия сезон. „Сините“ се очаква да привлекат Рахийм Стърлинг от Манчестър Сити и така за Зиеш няма да има място в състава.

В Милан са получили „зелена светлина“ за привличането на бившия футболист на Аякс, като той ще бъде взет под наем, с опция за закупуване. Споменаваната от медиите сума варира между 25 и 27 милиона евро. Самият Зиеш вече е дал съгласието си да облече червено-черния екип, независимо че ще получава по-ниска заплата.

Милан не се отказва и от преговорите с Брюж за Шарл Де Кетелар. Агентите на белгийския национал са в Италия и се очаква двете страни да стигнат до споразумение. „Росонерите“ предложиха на Брюж 20 милиона евро, но офертата им е била отхвърлена. Белгийците са дали са се разбере, че ще продадат 21-годишния нападател за не по-малко от 30 милиона, колкото предложи Лийдс.

Де Кетелар предпочита да продължи кариерата си в Милан. Той дори се е посъветвал със сънародниците си Алексис Салемакерс и Дивок Ориги, които са част от тима на Стефано Пиоли.