Интер се оказа свързан с шокиращ трансфер на играещия в кръвния враг Милан централен защитник Кристиан Сапата. Според информациите, които долитат от Италия, ключът при тази сделка може да се окаже бележитият играч на „нерадзурите” от близкото минало Иван Кордоба.

„Гадзета дело спорт” твърди, че Интер вече е започнал преговори с колумбийския играч, чийто договор с Милан изтича в края на сезона. Изданието добавя, че предложението до 32-годишния играч е за 2 сезона плюс опция за трети.

Колкото до участието на Кордоба, то не е без значение, защото именно бившия централен бранител сега е агент на Сапата. Кордоба има 455 мача за „нерадзурите” в периода между 2000 и 2012 година, като в този период стана пет пъти шампион на Италия и веднъж вдигна трофея в Шампионската лига.

По-късно тази година Сапата ще навърши 33 години и напоследък се радва на солидна серия от мачове като титуляр за Милан. До голяма степен те са обусловени от серията контузии, които ограничиха дефанзивните опции пред треньора Дженаро Гатузо.

Основната идея около потенциалното привличане на Сапата в Интер е той да се превърне в план „Б”, ако някой измежду титулярите Милан Шкриниар и Стефан де Фрай се окаже извън строя. Към момента тази функция се изпълнява от Жоао Миранда, който обаче не е доволен от статута си на резерва.