Полузащитникът Стефано Сенси се очертава като едно от много сериозните попадения в селекцията на Интер, ала през лятото бившият ас на Сасуоло е бил много близо до това да попадне в редиците на кръвния враг Милан. Колебанието на „росонерите” по всичко личи им е изиграло лоша шега, след като Сенси е истински хит с 2 гола в първите си 3 мача за „нерадзурите”.

24-годишният италиански национал на всичкото отгоре има и 2 асистенции на сметката си. Само за три мача той вече изравни най-доброто си постижение откъм голове в рамките на един сезон в Серия А. За Интер той играе като преотстъпен от Сасуоло, за което „неровердите” получиха 5 милиона евро. „Нерадзурите” могат да закупят играча, ако доплатят 20 милиона евро.

Трансферът се осъществи още на 2 юли, но преди това Милан изглеждаше изключително близо до подпис с полузащитника. Сделката с „росонерите” обаче пропаднала, защото те настоявали само за 2-годишен наем без никакви изгледи за покупка.

Затова Интер се хвърли и рискува, поради което получи отстъпка от първоначалната цена – 35 милиона евро. За целта грандът от Милано използва част от подрастващите си таланти.