Звездата на Шахтьор Донецк - Михайло Мудрик, е отхвърлил оферти на Милан и Ювентус, за да премине в Бундеслигата и по-специално Байер Леверкузен. Информацията разгласи един от близките до „росонерите“ сайтове SempreMilan.

Шампионът на Италия е имал сериозен напредък в разговорите с Шахтьор, но 21-годишното крило е отказало подобен ход. Той e отказал вариант да заиграе в Серия А, а желае трансфер в Бундеслигата.

Крилото е бил сред кандидатите на Малдини и Масара за засилване на офанзивната мощ на „Дявола“, докато Юве са потърсили украинския национал след първите червени сигнали от Ди Мария и обкръжението му.

Мудрик, който записа 2 гола и 9 асистенции в 19 мача във всички турнири миналия сезон (преди руската инвазия да спре украинския шампионат), желае да премине в клуб, който може да му гарантира титулярно място.

След провала с Мудрик „росонерите“ се насочиха към Дзаниоло, Де Кетелар и Ноа Ланг за тройката зад централния си нападател, докато "бианконерите" вероятно ще повишат офертата си за Ди Мария или ще натиснат още повече посока звездата на Сасуоло Доменико Берарди.