Манчестър Сити няма да позволи на Барселона да измъкне защитника Бенжамен Павар на трансферния пазар. Английският шампион възнамерява да се конкурира с „блаугранас” до последно за бранителя на Щутгарт.

22-годишният футболист изгря на голямата сцена след невероятното си представяне на Мондиал 2018, където спечели титлата са Франция. Напоследък все по-често името на играча се спряга за трансфер в Байерн Мюнхен, макар че самият той отрече за подобен вариант.

Според „Мундо Депортиво” Щутгарт не би имал нищо против да се лиши от услугите на къдрокосия младок, стига да получи 35 милиона евро. Медията също така добавя, че германският клуб директно е предложил подобна сделка на колегите си от Барселона.

Сити от своя страна също има нужда от подмладяване в отбрана. Капитанът Венсан Компани вече върви към заника на своята кариера и би било разумно клубът да се подсили с перспективен футболист като Павар сега, когато цената му все още е сравнително нормална.

Френският национал представлява наистина интересна опция заради уменията си да играе с еднакъв успех както в центъра на защитата, ката и по десния ѝ фланг.

Още по темата:

Тотнъм по петите на френски национал

Ливърпул иска световен шампион още през зимата

Павар: Не съм подписвал с Байерн

 

Дешан: Павар ще стане голяма звезда